Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
1.519.942
träffar i sajten under år 2003

Christer Pettersson kan
i stort sett uteslutas
som gärningsman

Det har funnits ett antal mer eller mindre fantasifulla konspirationscenarion men "ensamme galningen" ligger inte långt efter. Man måste som du visat välja vissa tolkningar och förklara bort andra omständigheter för att få ihop det. Gemensamt för dessa är att man bestämt sig i förväg och anstränger sig att vrida på de fakta man har så att man skall få ihop det.

När det gäller den stackars Pettersons tragiska person kanske t o m han själv börjar tvivla men inte ens händelsecenariot kan stämma. Förutsättningen för att man skall få ihop det är att man skall förklara hur "förföljaren" som flera vittnen sett plötsligt är placerad före dem vid Dekorima. Man har framfört teorin att CP sprungit runt kvarteret under de sekunder makarna tittade i skyltförnster men det är mycket otroligt (och totalt ologiskt) att man sprungit runt kvarteret på detta sätt och på denna tid. Slutsatsen (om man tror på dessa vittnesmål om förföljare) måste vara flera gärningsmän i samarbete elller fullständigt häpnadsväckande tillfälligheter att flera "galningar" sammanstrålat av en tillfällighet.

Trots allt talar det mesta i själva tillvägagångssättet för planering och flera inblandade (t ex mördaren väntar in Palme och platsen är bra vald ur bland annat flyktsynpunkt, hur själva "avrättningen" sker etc). Jag vågar nog säga att omständigheter och vittnesmål (inkl Lisbeths) gör att CP i stort sett helt kan uteslutas som gärningsman. En viktig sak som för evigt kan fria CP från misstankar är mordvapnet. Som du visat är S&W 357 magnum teorin svag. En hel mängd vapen (fler än de hittills nämnda) kan komma i fråga och somliga kan vara mycket ovanliga och svåra att uppbringa men kan förklara en del av förloppet bättre än S&W. Detta vet jag genom egna kunskaper (sköt Magnum första gången för 30 år sedan vid ca 15 år ålder) och säkra källor (bekant med en av de mest kunniga/erfarna i landet) Kanske skulle en ordentlig teknisk analys kunna ge nya svar som är nycklar till detta!

Diskussionerna om Vic Gunnarsson som gärningsman lämnar också en del övrigt att önska och kräver nog en avancerad förklaring typ "sista kontraktet" för att gå i lås även om flera vittnesmål möjligen placerar honnom i vart fall mycket nära brottsplatsen. Här tycker jag ni går i samma fälla som en del andra något mer fantasifulla teoretiker. Urval av omständigheter som ej är helt säkerställda. Oturligt nog kan han dock inte "erkänna" för pressen varför han är (mediamässigt) ointressant nu när man vill sätta slut för utredningen utan att få någon dömd.

Om CP i allmänhetens ögon ses som skyldig men omöjlig att fälla blir många nöjda inte minst familjen som vill lägga detta bakom sig! Hustruns numera detaljerade och tvärsäkra omdöme är ett tydligt uttryck för detta och en kontraindikation på tillförlitligheten. Alla vill ha ett avslut.

Mordet kan bara lösas som ett traditionellt spaningsmord (utgångspunkt från mordplats teknisk bevisning och tillvägagångssätt). Eftersom detta åsidosatts och gett plats för fullföljandet av fantasifulla ledtrådar som utgår från antaganden om motiv och möjlighet istället spinner man allt längre ifrån en lösning.

Skulle gärna dra mitt strå till stacken bara man slapp alla vettvilliga privatare eftersom de som borde göra det kört vilse och inte ens vill hitta ut.

Jag tror inte att detta sjuttielfte försök att sätta punkt med Pettersson kommer att lyckas ens om han klart och tydligt tar på sig skulden. Är det en "droppen urholkar stenen" taktik? Till slut nöjer vi oss?

Biggus Anonymus


Erkännandet känns som
något ytterst tvivelaktigt
Hej!
Jag har följt din sida ett tag nu och blev liksom du väldigt förvånad när DN ånyo drog upp Lisbeth Palmes vittnesmål så stort. Det är ovanligt att en morgontidning som DN nu börjar syssla med spekulationer och konspirationer.
I kölvattnet från den kampanjen (inklusive opinionsbildande artikel på ledarsidan) hakar nu kvällstidningarna på. Christer Pettersson "erkänner" i en artikel i Expressen. Har han själv skrivit artikeln? Nej, men han har skrivit under den.
Det hela känns, innan jag ens har läst debattartikeln, som något ytterst tvivelaktigt. Först drar man igång en kampanj där Lisbeth Palme återigen får säga att hon säkert vet att det var Christer Pettersson som var mördaren, samtidigt som man anklagar hovrätten för oegentligheter. Därefter kommer nu den logiska uppföljningen där man tar
till vara på det tillfälligt ökade intresset och drar in Christer Pettersson i ännu en sväng. Han har ju tidigare blivit erbjuden pengar för att "erkänna". Och det är samma personer som dragit in honom den här gången (Fylking,etc.)
Det intressanta med DN/Expressens agerande den senaste veckan är ju att de är "systertidningar". DN är Bonniers flaggskepp bland morgontidningarna, Expressen bland kvällstidningarna. Det kanske är svårt att bevisa att de samarbetade (om Lisbeth Palme/Pettersson storyn), men att Expressen drog nytta av DN:s granskning av Lisbeth Palmes vittnesmål är uppenbart.
Niklas