VG planerade inte mordet
- men någonting gick fel
Hej Anders !

Varför är det så mycket prat om att mordet är planerat ?
Är det inte mer troligt att Gunnarsson helt enkelt fick nys om att paret Palme befann sej vid Grand av någon högljudd besökare på kaffet? Och då såg ett lysande tillfälle att komma till tals med Olof efter biobesöket. Men olyckligtvis fick han inte den önskade konversationen.
Av min personanalys av Gunnarsson att döma, så var det inte konstigt att han bar med sej ett vapen i beredskap, inte heller att han skulle använda det, än mindre på Olof Palme. Sen tycker jag inte att man ska binda upp sej så på att det var ett skott med sådan precision, så att det måste vara ett proffs i vapenhantering som utfört mordet. Gunnarssons fick in en sån träff av en ren slump.
Det som är mer underligt är varför inte Lisbeth kommer ihåg att Gunnarsson faktiskt stannade upp dom, och sedan följde paret fram till Dekorima ?
Jonas


Hej Jonas!
Tack för mail. Nej, det är väl inte troligt att Gunnarsson fick någon information om Palmes biobesök på Mon Cheri. Det var ju enligt vittnesmål snarare så att han själv gav information om Palme (inte biobesök, men den politiska situationen). Det sannolika var att han - enligt det scenario jag beskriver - redan vid mötet med de tre tjejerna visste att Palme fanns på biografen Grand. Han kanske anar vad som ska hända (inblandad som informatör men inte avsedd som gärningsman) , han kanske mentalt inte har klart för sig vad han själv tänker göra - han vräker ur sig otidigheter om Palme som får en av flickorna att reagera mycket skarpt, han säger att talar man illa om socialdemokraterna går man ut och blir skjuten i ryggen ( sagt en halvtimme före mordet på Palme) ... han är, som du säkert föstår en förvirrad person. I den, enligt de tre tjejerna, "fullproppade" väskan fanns kanske mordvapnet - eller en walkie-talkie för kommunikation med andra ii en eventuell grupp. Eller både och.
Du kan ha rätt, att träffen var så perfekt behöver inte betyda att det var ett proffs som sköt. Mycket i en sådan här aktion styrs nog av slumpen. Men ingen laddad Magnum ( eller vad det nu var för vapen) har bara två skott i magasinet vid ett sådant här tillfälle. Skytten avlossade två skott i snabb följd. Jag tror att det andra missade därför att Palme rasade ihop så häftigt att skytten, som höll tag i hans vänstra axel, kom ur balans. Det skottet, som jag alltså anser också var avsett för Palme, snuddade Lisbet. Men han hade ingen anledning att skjuta henne. Det var helt ointressant. Om han ville - då hade han skjutit en gång till - och hon hade blivit tystad för alltid.
Du skriver att det kanske inte var så proffsigt eftersom det andra skottet gick fel. Det kan du ha rätt i men än en gång, jag tvivlar på att det i planen ingick att tysta Lisbet. Hon var ointressant som mål.
Men när du frågar dig varför inte Lisbet kommer ihåg att VG faktiskt stannade upp dom och följde med till Dekorima, kan svaret vara att det mötet aldrig inträffade. OM det inträffade skulle Lisbet har förtigit något som pekar på att hon är medskyldig. Det tror jag inte ett ögonblick på. Lisbet har inte sett någonting förrän hon hör det första skottet som också omedelbart dödar Palme. Mördaren lägger sin vänsterhand på Palmes axel och efter några sekunder skjuter han. Det har av något eller några vittnen missuppfattats som om han "vänskapligt lade sin arm runt Palme och följde med honom några steg" innan han sköt. Det s k mötesscenariot. Jag tillhör i alla fall de som inte tror på ett sådant möte.
Hälsningar
Anders Leopold


 

VG HADE INTE
BLIVIT FÄLLD
Hej Anders!
2 saker om VG som gör att han aldrig blivit fälld för mordet på O.P.

1. Det är omöjligt att få ner en .357 magnum 6 tums pipa i en väska som är 15X20 cm.
2. Att det bara fanns krutstänk (aluminium saknades) på armen är ett tekniskt bevis på att rocken inte var med vid mordet. Som du förstår blir en revolver rätt så smutsig av krutröken och smittar naturligtvis ner rockfickan med krutstänk men där har PU inte hittat något krutstänk.
Det som jag tycker är mest intressant med Krusells bok är att Hans Holmér misstänkte PKK-mannen (Hairy Guler) som endast var 160-cm lång. Hur skulle det sett ut i en domstol där alla vittnen säger att mannen som sköt var minst 175 cm lång.
Om du undrar varför obduktionsprotokollet är hemligstämplat kan jag tala om för dej att kulan har gått igenom båda Olof Palmes händer.
Jag håller på med en teknisk analys av den tekniska sammanställningen från PU välkommen in och titta.
http://www.itdemokrati.nu/
mvh
LR

Vapentekniker har påpekat att det inte alls är säkert att det rör sig om en 357 Magnum. Såg i TV ett skjutexperiment som visade att exakt samma kulor kunde avlossas från ett par andra vapen. Ett vapen som används vid ett professionellt attentat av högre dignitet kan vara specialmanipulerat - ett känt faktum att man strävar efter detta- och därmed kan man inte utesluta att vapnet i sitt ursprungliga skick kanske var av annan kaliber, annat märke, utbytespipa m m..
Därtill är det fortfarande vissa frågetecken kring kulorna. Blyfragmenten stämmer sannolikt med varandra. Men det bevisar ingenting. Det avgörande hade varit om det funnits spår av t ex fibrer från makarna Palmes kläder, men framför allt om det funnits lämning från Palmes kropp. Det har man inte funnit - och skälet kan ju vara, som vi i dag vet, att kulorna sedan de hittats så totalt felbehandlats att ingen identifiering gått att göra. Avsiktligt? Eller att det aldrig funnits några sådana lämningar på kulorna om de "planterats". Ett i terroristsammanhang icke helt okänt fenomen för att sprida total förvirring.
Inom parentes vill jag säga att jag är personligt bekant med den kriminalinspektör som ansvarade för "dammsugningen" efter mordet - han heter Ulf Norlin. Han har visat mig exakt hur de sökte och områdets gräns ligger utanför det område där de båda kulorna hittades. Han säger att här inne fanns icke någon kula. Om det funnits någon hade de hittat den - OK, i alla fall den som låg omkring fem meter från mordplatsen. Deras instrument i det här sammanhanget var av mycket hög klass. Deras ambition likaså.
Ulf Norlin säger till mig: -De två kulor som lämnats in har inget med Palmemordet att göra. Det är ju hans uppfattning som yrkesman, men han är en mycket duktig polis och delar sin uppfattning med sitt tekniska team. Duktiga poliser omnämns ju aldrig i Palmeutredningen, utan de flesta som ser det utifrån betraktar dem som idioter.
Beträffande VG:s väska konstaterade flickorna på Mon Cheri att den var proppfull. Säg att det var en 357 magnum med 4 tums pipa, då gick det nog att köra ner den lite på snedden.
Vittnet Nieminen ser ju mördaren försöka få ner något i sin väska när han kommer upp för trapporna. Han har uppenbara svårigheter. Trångt i väskan.
Beträffande krutstänken har jag för mig att man i Wiesbaden ansåg att de var så mikroskopiska att de saknade bevisvärde åt både det ena och det andra hållet.
VG var högerhänt och vid husrannsakan fanns bara en vänsterhandske i lägenheten. Under förhören vägrade han att ge någon vettig förklaring till vart den högra handsken tagit vägen. Det enda svaret från denne vettlöse man var: "En handske är i alla fall bättre än ingen alls." Den högerhandsken kan ha haft stort bevisvärde om den kommit till rätta. VG var inte dummare än att han insåg detta. Men tillräckligt irrationell för att bara kasta den och inte den andra.
Jag är inte helt uppbunden vid att VG är mannen som sköt. Dock är det enligt min uppfattning han som kommer upp för trapporna, det är han som springer förbi folk på Regeringsgatan, vittnet Gerhard Samson, som pekade ut honom på gången,
härjar runt med bilföraren Djalo och sannolikt störtar in på Saga. Men sköt han? Träffen, träffytan - det var en proffsig träff: "skottet var närmast optimalt om syftet var att döda" (Ur Granskningskommissionens betänkande). Hade VG fått möjlighet att lära sig skjuta? Var det ett proffs ändå som höll i vapnet?
Som du ser av mitt material har jag flera personer i området. Framförallt de två chilenska proffsen, som kan ha varit ett s k back-up-team. De chilenska vittnen som följt dem hela vägen till Stockholm är helt oantastliga. Dessa två superproffs var alltså i Stockholm när Palme mördades. Kanske någon grupp före dem, som setts på Västerlånggatan av bl a Lisbet, fixat förberedelserna, kanske fanns VG med i det gänget. Nej, ur min sypunkt inte kanske: han fanns där. I dokumentationen om VG finns för övrigt många chilenare.
En märklig omständighet var att VG kvällen före iscensättningen av attentatet - som kanske inte hade ett dugg med biobesöket att göra, det hade genomförts ändå under den kommande helgen - var att han hämtade sin knälånga rock med huva. Kanske hade de andra i gruppen samma typ av kläder, ett välkänt terroristtrick som härstammar från bader-Meinhof-ligan. Orsakar alltid total vittnesförvirring.
VG sa aldrig ett ord om vad han gjorde under sportlovsveckan. Det finns inte ett enda vittne som har varit tillsammans med honom - denna sällskapssjuke man. Därtill hade han en anteckningsbok vilken var fullklottrad med möten och klockslag - men just den veckan hade han rivit ut. Han gav aldrig någon förklaring som var godtagbar.
Jo, jag håller nog VG som nummer ett - men han var inte ensam. Det finns ju också vittnesmål om personer som rört sig misstänksamt i omgivningen, bytt kläder vid en bil, rusat med vapen i hand förbi en annan etc. Och så walkie-talkie-män...
Alltså en mycket välplanerad terroristattack, arrangerad och initierad av den underrättelsetjänst som styrde över Västvärlden, CIA, med proffs i bakgrunden som aktiverade agenter och den lokale galningen i förgrunden.
Där är min plattform för det material jag efter hand gräver fram, lyckligtvis nu tillsammans med folk som varit direkt inblandade i denna typ av verksamhet här i landet och utomlands. Och som du ser är mitt intresse just nu helt inriktat på VARFÖR Olof Palme mördades. Det är kopplingen över till hans medlaruppdrag, Bofors-affärerna och mycket annat som i alla fall i mina ögon är det avgörande när det gäller att söka orsaken till mordet på FN:s fredsmäklare; en högröstad och internationellt sett auktoritär statsman som inte tvekade att attackera diktaturernas kreatur och ständigt stoppa huvudet i snaran; en kontroversiell statsminister i Sverige med fiender inom politik, polis, militär ;som inte skulle tveka ett ögonblick att i någon form bistå de krafter som ville röja honom ur vägen.
Slutligen:
Det som är helt nytt för mig är ditt påstående att kulan - alltså avser du väl den som gick igenom hans rygg och dödade honom - också gått igenom hans båda händer. Två frågor:
1) Din information härrör alltså från det hemligstämplade obduktionsprotokollet. Kan du ge en trovärdig förklaring till hur du har den informationen?
2) Rent tekniskt/fystiskt är det omöjligt att denna enda kula har gått in i ryggen och ut genom bröstet och genombrrat OP:s båda händer. Om han inte hållit dem i kors för bröstet - och det vi att han inte gjorde. Har du en förklaring till detta?
Anders Leopold

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor 2003