Hej!
Man blir lätt mörkrädd när man läser dina olika artiklar. Men det är kapitalet som styr i 1:a hand samt politiken i 2:a.
Jag tror att vapenhandeln är boven i dramat (Iran/Irak affärerna).
Klart det blev stora skälvan i USA när Palme fick nys om vapenaffärerna. Det kunde sänkt den amerikanska regeringen med besked.
1) Om det kostar 3 MIO USD för en eleminering att upprätthålla USA´s status så är det ett billigt pris. (För USA )
Om den Svenska regeringen fick vetskap om USA´s planer i efterhand så var
det nog klokt att spela med för världsopinionen och världsekonomin.
Watergate hade framstått som en vårfläkt om detta blivit officiellt. USA
vill framstå som frälsare i många sammanhang och inte hamna i samma fack som Chile, Sovjet etc.
2) Men, en sådan sak som politiskt mord kan bara utföras på tre sätt;
a/ i samråd med den svenska regeringen
b/ utan samråd eller
c/ göra det och informera senare.

Jag tror på alternativ c/
Vilket alternativ som är aktuellt är i och för sig ointressant då dådet är
gjort. Men för att se vem som vet vad och hur turerna gått så vore det
intressant att se hur Palmes partikamrater och andra viktiga
regeringsmedlemmar rest i och utom landet vid tidpunkten för dådet.
Jag tror USA säkert lämnat "pekpinnar" till regeringen. Jänkare är experter
på att prata indirekt diplomatspråk, vi rekommenderar etc....
3) Saker som kan ha diskuterats är t.ex. hur man skall förfara med Bofors, vem som skall säga vad etc. Detta brukar man inte skicka med vanligt brev utan överlämnas säkert muntligen så inga bevis kan tas fram i efterhand. Vem som har träffat vem, vilka resor som gjorts, och i vilket syfte. Det måste vara
offentliga handlingar. Har Sten Anderson varit i diskussioner i t.ex. Paris
2 dagar efter dådet så är helt säkert en länk som tål att granskas.
Carl Lidbom sa att detta inte bör tas fram i ljuset. Han vet säkert vem som
ligger bakom detta. Vem som utfört dådet är mindre intressant men mönstret
är det vitala.
4) Regeringen vet säkert alla turer kring detta men vågar inte säga något.
5) Med facit i hand så har många åkt dit med en kula i någon kroppsdel, så det är förståeligt att man kniper käft. Risken är ju att annars får man göra det
i oändlighet.
Enda sättet att klara upp detta dråp är en 100% publicering av alla fakta.
Då menar jag att alla fakta skall publiceras, läggas ut på Internet,
diskuteras i TV, Radio, tidningar. USA kan, men lär väl inte ha ihjäl en hel
befolkning. tom i Vietnam misslyckades de. Vad som sedan kan ske, är en
publik hearing av Carl Lidbom, Sten Andersson, Carlsson m.fl. regeringsmän
som vet, men inte vågar säga sanningen. I dag är det nog ingen som vågar
föreslå en hearing då livet är allför kärt. Med 100% offentlighet kan alla
vara "experter" och slippa pressen att råka illa ut.
6) Som en konklusion; vem tjänade mest på detta? Vem kan sätta igång en sådan process 100% professionellt, samt sopa igen spåren så effektivt. Inte
Christer Pettersson i alla fall.
Tacksam för dina egna synpunkter
Med bästa hälsningar
Claes/Helsingborg

Ja, Claes, man blir mörkrädd.
Om man som jag gräver sig in i den internationella maktsfären, där kampen inte från början är politisk utan ekonomisk (exakt som du säger) stöter man på häpnadsväckande cynism och total människofientlighet. Det enda som gäller och har ett värde är vinsten för den grupp maktgalna som genom att försöka ta över världen skaffar sig egna förmåner. Ibland, märkligt nog, är det en enda person, en diktator; på en liten avlägsen ö i Karibien eller i Berlin. Du ser dem säkert i vårt lilla privata liv bland bekanta och på jobbet.
Jag sitter med mängder av mejlade synpunkter och försöker efter hand föra dem vidare till andra läsare och därtill bifoga min kommentar.
En del är dårskap och då åker de ut. Jag bestämmer utifrån mina egen åsikt. Som journalist hävdar jag total yttrandefrihet - men tro mig, den finns inte.
Det som jag ser som viktigt bearbetar jag. Ditt mejl är sådant.
Jag ska kort försöka fördjupa mig i dina funderingar och vill bara säga att jag givetvis inte har svar på alla frågor. Det du anför och som jag kommenterar har fått en siffra.
1) CIA har en egen budget. En har fastställts av kongressen, den andra är totalt hemlig (under Iran-Irak-kriget var ju inkomstkällan droger och vapen.) Sannolikt upprepades detta koncept under Balkankriget som styrdes av CIA). Ingen vet alltså något om CIA:s ekonomiska förutsättningar att föra ett eget krig - bortsett från de som sitter i smeten. Om den som sitter där av olika anledningar sviker (kanske av rent moraliska skäl) är han ute. Allt han har att avslöja förnekas och är dessutom sett ur den amerikanske medborgarens synvinkel så otroligt att det givetvis är falsarier avsedda att skada det amerikanska samhället. Det är heligt. Om vederbörande ändå har bevis utsätts han för mordhot eller elimineras eller döms till mycket långvarigt fängelsestraff för brott han begått på uppdrag av CIA.

2) Din slutsat att det är c som gäller är inte dum. Men jag är ganska säker på att det inte handlar om information utan desinformation.

3) Precis som du skriver. Just sådana kontakter är inte dokumenterade så det finns inga offentliga handlingar - bortsett från vissa resrouter m m och även om man kan kombinera dem med andra händelser saknar de allt bevisvärde. I övrigt är handlingarna hemligstämplade.

4) Ja, några gamla regeringsmedlemmar från Palme-tiden vet säkert ett och annat. Men för det första vill de inte utsätta sig för allvarliga hot, för det andra har de ingen möjlighet att lägga fram bevis. Och de vet ju inte, men deras politiska erfarenhet, deras kunskap om det vedervärdiga internationella spel de kanske själva deltagit i får dem att leka med barnbarnen och påta i trädgården. Jag vet inte... jag visste inte... det hade jag inte en aaaaning om. Så länge de bibehåller den atttityden får de leva. Sten Andersson är en av dem.

5) Jag har klarat mig bra hittills trots varningar från bl a kollegor i USA. Leopold Report har i dag besökare från runt 40 länder. Jag har tre kopplade besökare från USA: USA Harvard, USA state, USA mil.

6) Claes, du har ju egentligen besvarat den här frågan själv. Jag är inte på något sätt USA-fientlig. Där finns filmerna, jazzmusiken och mycket annat viktigt för mig. Amerikaner är hysteriskt festliga. De säger att de tror på Gud och går i kyrkan. Fan tro´t.
Men samhället dras också med de mentalt störda som går in i skolor och skjuter ihjäl sina klasskompisar. Jag har i den här verksamheten fått lära mig att medborgarna i USA tror att de lever i en demokrati men tyvärr - sedan slutet på 40-talet - fångade i en diktatur som heter CIA.
Anders Leopold

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942
besök på våra sidor 2003